Munkácsi járás: Dercen nagy lépést tett az ezüst felé


A munkácsi járási labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának rangadóján a 3. helyen álló Dercen hazai pályán 2–1-re legyőzte a már bajnok Alsókerepec csapatát, ezzel megelőzte riválisát a tabellán és feljött a második helyre.

A bajnoki cím sorsa már fordulókkal korábban eldőlt, Alsókerepec nagyon magasan a mezőny fölé nőtt és teljesen megérdemelten lett bajnok. A dobogó még kiadó két fokáért két csapat Dercen és Újdávidháza küzd. A hétvégi fordulóban Dercen Alsókerepecet fogadta hazai pályán. A rangadónak megfelelő izgalmakat hozó derbin, gyakorlatilag a meccs jelentős részében vezető, egyúttal hatalmasat küzdő hazaiak győztek. Így a fényesebb éremért folyó harcban Dercen lépéselőnybe került, egy ponttal megelőzte a fordulóban kimenős Újdávidházát. Beregszentmiklós botlott Nagylucskán, Mezőterebes Gorond legyőzésével otthon tartotta a három pontot.
A munkácsi járási labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának eredményei (zárójelben az ifik):
Dercen–Alsókerepec 2–1 (1–2)
Nagylucska–Beregszentmiklós 3–0 (3–0)
Várkulcsa–Romocsfalva 1–1 (0–3)
Mezőterebes–Gorond 2–0 (4–0)
Kölcsény és Újdávidháza (kimenős)

A bajnokság pillanatnyi állása: 1. Alsókerepec 43 pont, 2. Dercen 35, 3. Újdávidháza 34, 4. Beregszentmiklós 25, 5. Gorond 25, 6. Kölcsény 20, 7. Nagylucska 16, 8. Mezőterebes 13, 9. Várkulcsa 12, 10. Romocsfalva 11.