Újabb két ukrán katona dezertált


Két újabb ukrán katona átállt a felkelők táborába, állításuk szerint a közeledő télre egyáltalán nem készítették fel őket parancsnokaik, most is a nyári ruházatot viselik, pedig a Donbásszban sok helyen már fagypont közelében van a hőmérséklet.

„Két ukrán katona jött át hozzánk ma reggel, beszámolóik szerint elkeseredett a hangulat az ukrán hadsereg soraiban, nagyon rosszul vannak ellátva étellel, itallal és téli ruházattal, állandó a marakodás közöttük és az önkéntes zászlóaljak között, akiknek jutott meleg téli ruha is. Mindezek dacára felderítésünk szerint további csapatösszevonások figyelhetőek meg az ukránoknál” – jelentette ki Eduard Baszurin, a felkelők sajtófőnöke.

Közben Alekszandr Zaharcsenko, a Donyecki Népköztársaság vezetője elhalasztotta az október 18-i választásokat 2016-ra – írja a TASZSZ. Denisz Pusilin, a DNR kontakcsoportbeli képviselője szerint ez további időt ad, hogy Ukrajna és a köztársaság lépéseket tegyen a közös párbeszéd felé. A rendelet szerint a helyi választásokat 2016. március 16-ra halasztották.