MKP: A magyarok választási sikere Kárpátalján


A kárpátaljai összefogás igazolja, hogy a választás előtt félre lehet és kell tenni az ellentéteket a magyar közösség érdekében – hangsúlyozta a Magyar Közösség Pártja, hozzátéve, hogy itthon a 2016-os parlamenti választás sem hozott hasonló összefogást – közli a hirek.sk.

A magyar pártok összefogása meghozta az eredményt Kárpátalján. A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) közös listával indult az ukrajnai helyhatósági választáson, és 8,95 százalékkal jutott be a Kárpátalja megyei tanácsba. A kárpátaljai összefogás igazolja, hogy a választás előtt félre lehet és kell tenni az ellentéteket a magyar közösség érdekében – hangsúlyozta portálunkhoz eljuttatott közleményében a Magyar Közösség Pártja (MKP).

„Ez a példa is rámutat, hogy a szlovákiai magyar politika 2009 óta rossz úton jár. Politikai megosztottságunk gyöngíti érdekérvényesítő képességünket minden szinten. Sajnos a Magyar Közösség Pártja szándékai ellenére a 2016-os parlamenti választás sem hozott hasonló összefogást, ahogy azt az MKP szerette volna, és ahogy ez a kárpátaljai magyaroknak sikerült” – zárja közleményét Berényi József, az MKP elnöke.