Beregszászban is ismertek a nevek


Előzetesen már tudni lehet, kik azok a képviselőjelöltek, akik a magyar pártok összefogásának listáján bejutnak a Beregszászi Városi Tanácsba.

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Párt (UMDP) listájáról Darcsi Karolina listavezetőként lesz jelen a 26 fős képviselői testületben. Rajta kívül még 12-en kerülhetnek be oda. A pillanatnyi állás szerint a következő jelölteknek van erre a legtöbb esélyük, de a helyzet még változhat (a nevek mellett zárójelben a körzetükben rájuk leadott szavazatok száma): Szekeres Sándor (160), Orosz Géza (146), Galajda József (144), Matolics Okszána (138), Nagy Mária (131), Veres Péter (123), Molnár D. István (115), Tokár Ljudmilla (107), Papp István (106), Medve Valentin (89), Gaál Géza (83), Dzerin Andrea (56).

A korábbi alpolgármester, Olga Bizilja is bejutott a JC listavezetőjeként. Személye azért érdekes, mert az elmúlt években elég sok borsot tört a magyarok orra alá a Vérke-parti városban. Gajdos István és Babják Zoltán polgármesterek munkáját egyaránt igyekezett akadályozni.

Az Ungvári Városi Tanács új képviselő-testületét már korábban bemutattuk.