Bukaresti diszkótűz: 31-re emelkedett az áldozatok száma


A péntek esti bukaresti tűzvész újabb sebesültje halt bele sérüléseibe, ezzel hétfő estig harmincegyre emelkedett a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia halálos áldozatainak száma.

Ezt Gabriel Oprea, a belügyi tárcát is vezető miniszterelnök-helyettes jelentette be. A Mediafax hírügynökség szerint az utolsó olyan sebesültről van szó, akinek nem sikerült megállapítani a személyazonosságát.

A legfőbb ügyészség időközben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indított bűnvádi eljárást a bukaresti szórakozóhely tulajdonosai ellen. A Colectiv klub három részvényesét hétfőn rendőrök hozták kihallgatásra a vádhatóság épületébe: érkezéskor egyikük sem volt hajlandó nyilatkozni az épület előtt várakozó újságíróknak.

Médiajelentések szerint a Colectiv klub tulajdonosai egy 80 ülőhellyel rendelkező terem működtetésére kaptak egy évvel ezelőtt engedélyt a kerületi polgármesteri hivataltól. A törvény értelmében csak a 100 főnél nagyobb befogadóképességű vendéglátóhelyeknek kell külön tűzrendészeti engedélyt kérniük. A Colectiv klubban rendszeresen tartottak olyan koncerteket, amelyeken több százan vettek részt.

mti