Eltanácsolják a német lányokat a muszlim férfiaktól


A németországi Szász-Anhalt tartományban dolgozó gimnáziumi tanárok szakszervezetének vezetői eltanácsolják a német diáklányokat a muszlim vallású férfiaktól.

A németországi Szász-Anhalt tartományban dolgozó gimnáziumi tanárok szakszervezetének vezetői eltanácsolják a német diáklányokat a muszlim vallású férfiaktól. “Teljesen természetes, hogy ezeknek a gyakran képzetlen fiatalembereknek is van igényük a szexualitásra”. “Már most lehet hallani sok helyről ismerősökkel folytatott beszélgetésekben, hogy előfordul szexuális zaklatás a mindennapi életben, legfőképpen tömegközlekedési eszközökön és szupermarketekben” – ismertették értesüléseiket.

Úgy vélték: “felelősségteljes pedagógusként” fel kell vetniük a kérdést, miként “tudjuk úgy felvilágosítani 12 éves kortól fiatal lányainkat, hogy ne bocsátkozzanak felszínes szexuális kalandba” ezekkel a “bizonyára gyakran vonzó muzulmán férfiakkal”.

“Legális kontingensekre is szükség van”

A német koalíciós pártok közös meggyőződése, hogy a menekülthullám feltartóztatásához “legális kontingensekről” is meg kell állapodni Törökországgal – mondta Peter Altmaier német kancelláriaminiszter, a kormány menekültügyi koordinátora. A koalíciós pártok szerint meg kell nyitni a menekültek előtt a Törökországban “maradás perspektíváját”, ugyanakkor “kontingensekről” szóló megállapodásokra is szükség van. Mindennek révén “a menekültek áradatát is csökkenthetjük, de most még nem lehet megmondani, hogy mikor” – fejtette ki a német kormány menekültügyi koordinátora.

Pénteken csupán ezer migráns érkezett Szerbiába Macedónia felől, a görög komphajók legénységének sztrájkja miatt ugyanis a migránsok nem tudnak Leszboszról a szárazföldre jutni. A sztrájk után azonban a szigeteken rekedt mintegy 15 ezer ember majdnem egyszerre érhet Szerbiába. Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke elégedett a német koalíciós pártok vezetőivel közösen összeállított menekültügyi intézkedéscsomaggal.

mti