Kézilabda: a Kárpáti óriási csatában nyert Lembergben


Az ukrán női kézilabda-bajnokság 5. fordulójának rangadóján az Ungvári Kárpáti jobb végjátékának köszönhetően 28–25-re legyőzte idegenben a lembergi Halicsankát.
A két gárda ebben a szezonban még nem vesztett pontot, így nagy csatára volt kilátás Lembergben.
Már a mérkőzés elején látszott, hogy nem vár könnyű feladat a címvédőre, hiszen rendre az ungváriak kerültek előnybe. A vendéglátók 3–3-ig tartották a lépést, utána azonban a Kárpátinak minden bejött. Irina Jablonszka jól védett Darina Kot pedig szórta a gólokat, így fokozatosan nőtt a különbség a Kárpáti javára. Félidőben négy gól (11–15) volt az ungváriak előnye.
A második félidőben a haza fél védekezése valamivel felkeményedett, viszont támadásban nem javultak, ráadásul két hetest is kihagytak a Halicsanka játékosai. A Kárpáti viszont kihasználta a helyzeteit és végül 28–25 arányú győzelmet aratott. Darina Kot parádésén játszott, a mérkőzés legjobbja 11 gólig jutott. Az ungváriak ezzel átvették a vezetést a tabellán.
A Halicsanke elleni második mérkőzést 11:30-kor kezdődött (közép-európai idő), a találkozót az alábbi linken élőben lehet követni:
https://www.youtube.com/watch?v=XHu2za9kzvE