Az Iszlám Állam magára vállalta a párizsi terrortámadást


Az Iszlám Állam vállalta a péntek esti támadást, közölte a BBC-re hivatkozva a vs.hu. Az online közzétett közleményében a terrorszervezet azt írja, úgy tervezték a támadást, hogy megmutassák, Franciaország maradt a fő célpont.

Az írják, tanulmányozták a célpontokat, és “nyolc testvérrel” hajtották végre a támadást, akik robbanóöveket és fegyvereket használtak.
Szombat reggeli beszédében, az Iszlám Állam hivatalos közleménye előtt már az “Iszlám Állam barbárjai” által elkövetett “tervezett hadi cselekménynek” nevezte Francois Hollande a péntek éjszakai párizsi támadásokat.

“Kegyetlenül meg fogjuk torolni ezt rajtuk otthon és minden más területen is” – mondta az elnök. Hollande háromnapos gyászt rendelt el a gyávának minősített támadás után. “Ezekben a fájdalmas időkben azt kérem, hogy legyünk egységesek, hidegvérűek” – folytatta Hollande.

A parlament alsó és felsőháza hétfőn fog összeülni, hogy a jövőbeli katonai akciókról tanácskozzanak. Az elnök arról is beszélt, hogy a csapás ellenére Franciaország erős és győzelmet fog aratni a barbárság felett.