Ingyen pihenhetnek a harci cselekmények résztvevői


Rehabilitációs és sport központot hoznak létre a megyeszékhelyen a terrorellenes hadműveletekbe (ATO) bevont kárpátaljai katonák és családtagjaik számára – jelentette be Mikola Zsuravljov, az Ungvári Egyesített Hadkiegészítő parancsnoka csütörtöki ungvári sajtótájékoztatóján.

Zsuravljov elmondta, hogy a terrorellenes hadműveletek (ATO) résztvevője státusszal rendelkező katonák, ingyen gyógykezeltethetik magukat az ország bármelyik állami szanatóriumában. A katonák 12 és 9 napos beutalók között választhatnak, attól függően, hogy egyedül, vagy családtagjukkal akarnak pihenni.

A sajtótájékoztatón a parancsnok kitért az épp zajló sorozásra is, kihangsúlyozva, hogy más-más elbírálás alá esnek a had- és a sorköztelesek.
A mozgósítás során csak az önként jelentkezőket mobilizáltuk, a harctérre csak olyanokat küldtünk, akik vállalták annak a kockázatát, hogy meghalhatnak” – fogalmazott Zsuravlov hozzátéve, hogy a sorköteleseket csak a fegyverhasználatra tanítják meg, ezért itt nem lesz kivételezés.