Ismét lövöldöztek Párizs utcáin


Tűzpárbajra került sor szerdára virradó éjjel Párizs északi, Saint-Denis negyedében a terrorellenes rendőri erők egy beavatkozása során – jelentették több forrásból egybehangzóan – tudta meg az atv.hu.

A párizsi terrortámadások után öt nappal végrehajtott akcióban a rendőrség különleges bevetési egysége, a Raid is részt vett – közölte egy, a nyomozáshoz közel álló forrás.

A közösségi oldalakon posztolt videók szerint legalább két lövéssorozat – esetleg robbantás – történt helyi idő szerint hajnali fél 5 és 5 között. Az AFP-nek nyilatkozó rendőrségi források sérültekről számoltak be. A francia sajtó megerősítette a hírt, mely szerint több hatósági személy is megsebesült a tűzbárbaj után. A rendőrség arra kérte a helyi lakosokat, hogy maradjanak otthon.

A lövöldözők (2-3 emberről lehet szó) elbarikádozták magukat egy lakásban. A BBC riportere arról tájékoztatott, hogy három embert letartóztattak és két hatósági személy megsérült a rajtaütés során. A közeli házakat evakuálták, a lakosokat a közeli városházán szállásolták el. “Még nincs vége” – figyelmeztette a helyi lakosokat egy francia képviselő miközben arra kérte őket, hogy maradjanak otthon. A szemtanúk azt mondták, a lakásból lőttek ki a tettesek.

Bombafenyegetés két Párizsba tartó gépen
Bombafenyegetés miatt megszakította útját Amerikában az Air France francia légitársaság két utasszállító járata, amely Washingtonból, illetve Los Angelesből indult Párizsba – adta hírül kedd éjjel az amerikai és a kanadai média.
Az amerikai fővárosból induló repülőgépet a fenyegetés nyomán a kanadai Új-Skócia tartománybeli Halifaxba irányították, míg a Los-Angelesből felszállt gépet a Utah állambeli Salt Lake Citybe – számolt be róla a CNN és az NBC amerikai, valamint a kanadai CBC televízió – írja az MTI.

A híradások szerint mindkét gép biztonságosan földet ért, és az utasokat kiszállították.

Mindkét kényszerleszállást telefonhívás miatt hajtották végre. A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy ugyanaz a személy volt-e a hívó.

Az ügyben több biztonsági szolgálat, köztük a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) indított vizsgálatot.