“Nem kaptunk figyelmeztetést” – Megszólat az orosz pilóta


Nem kaptak figyelmeztetést a török fél részéről – idézte a törökök által lelőtt orosz Szu-24-es navigátorát az orosz RIA Novosztyi hírügynökség. A navigátort a szíriai kormányerők mentettek ki a turkomán területről. Társát, a Szu-24-es pilótát, aki a rakétatámadást és a katapultálást túlélte, a turkomán lázadók még a levegőben, miközben süllyedt az ejtőernyőjén, agyonlőtték.

„Semmilyen figyelmeztetést nem kaptunk. Se rádión, se vizuálisan. Semmiféle kapcsolatfelvételi kísérlet nem volt török részről. Ha szerettek volna figyelmeztetni, megmutathatták volna magukat. De semmi ilyesmire nem került sor. A rakétatámadás is váratlanul és hátulról ért minket, így arra sem volt időnk, hogy elkerülő manőverbe kezdjünk”

– számolt be a Szu-24-es navigátora.

„Elképzelhetetlen, hogy akár egy másodpercre is megsértettük volna a török légteret” – nyilatkozta Konsztantyin Murahtin (fenti képen) az orosz Rosszíja 1 hírcsatornának.

„Hatezer méter magasan repültünk, jó látási viszonyok között és végig ellenőrzés alatt tartottam az útvonalunkat” – tette hozzá a navigátor 

olvasható az atv.hu portálon.

forrás: atv/karpathir