Egyetlen ütésbe halt bele egy 18 éves munkácsi férfi


Anna Zvonar, a munkácsi városi rendőrség nyomozója nyilatkozott egy 18 éves férfi haláláról. A holttest halottkémi vizsgálata közben agyi ödémát, bevérzést, és törött halántékcsontot fedeztek fel, ebből a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy a fiatal férfi nem természetes úton vesztette életét. Nyomozást inditottak az ügyben és szinte órára pontosan sikerült helyreállítani az életének utolsó napját – írta meg a Golos Karpat.

A férfi nemrég egy fiatal nővel találkozott és egy városi séta után elkísérte őt annak otthonába. A lakásban viszont a nő párjával találta szembe magát, aki rájött a párja szerelmi kalandjára és öklével csapást mért a fiatal férfi fejére. Az incidens után a fiatal férfi hazament. A nagyapja elmondása szerint másnap reggel rosszul érezte magát és a mentőt is kihívták, de az orvosok kiérkezése előtt már elvesztette életét.

A támadó férfi ütése halálosnak bizonyult. A vallomásában nem tagadta, hogy megütötte a fiatal férfit, de nyilatkozata szerint nem akarta megölni. Ukrajna Büntetőt törvénykönyvének 121. cikkelyének második része alapján eljárás indult. A bírósági tárgyaláson a 33 éves férfit nyolc év börtönre ítélték.