Ismét záhonyi határrendészeket fogtak el

Olvasóink számoltak be az eseményről, miszerint a kora reggeli órákban a Záhonyi határátkelőhelyen teljesítő határrendészek közül ismét több embert vettek őrizetbe.

Szemtanúk szerint a határőröket csakúgy mint korábban,  szolgálat közben vitték el a kommandósok. Egyre több korrupt határrendész érintett a nyár végén kirobbant botrányban. Akkor 18 vámost tartóztattak le a TEK emberei, néhány hete pedig  a Záhonyi Határrendészeti Kirendeltség 30 határőrét tartóztatták le.

A nyomozás előrehaladtával még számítani lehet letartóztatásokra.

Frissítés: A Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya ma a záhonyi határrendészeti kirendeltség tizenöt határrendészét állította elő és hallgatta ki gyanúsítottként hivatali vesztegetés elfogadása miatt – tájékoztatta a Szabolcs Online lapot dr. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette: 6 embert vettek őrizetbe, előzetes letartóztatásukról a napokban döntenek. A hétfői akció annak a korábban kirobbant záhonyi vesztegetési ügynek a folytatása, amelynek jelenleg 38 gyanúsítottja van – olvasható a szon.hu portálon.