Mikulás-csomagot és számítógépeket kapnak kárpátaljai gyerekek


Mikulás-csomagokat és öt számítógépet visznek december 4-én a kárpátaljai Mezőkaszonyba a XXII. kerületi Fidelitas és a Budafok-Tétényi önkormányzat képviselői, hogy segítsék az ott élő gyerekeket.

Az ukrajnai fegyveres konfliktus miatt Kárpátalján is nehézzé, anyagilag bizonytalanná vált a helyzet, ami a tél közeledtével csak tovább romlik, ezért a kerületi Fidelitas egy csoportja úgy döntött, hogy az önkormányzat korábbi kezdeményezéséhez csatlakozva Mikulás-akciót szervez – tájékoztatta az önkormányzat szerdán az MTI-t.

A Budafok-Tétényi önkormányzat és a kerületi Fidelitas delegációja pénteken indul útnak, hogy átadja a 67 darab Mikulás-csomagot és az önkormányzat által a mezőkaszonyi gyerekeknek ajándékozott öt asztali számítógépet.

“A Budafok-Tétényi önkormányzat ezzel szeretne hozzájárulni a kárpátaljai társtelepülés gyermekeinek adventi öröméhez” – idézte a tájékoztató Karsay Ferenc polgármestert.

A Mezőkaszonyba kiutazó delegációt vezető Szepesfalvy Anna alpolgármester elmondta: “köszönet illet minden kerületi lakost, aki felajánlásával, adományával hozzájárult ahhoz, hogy mind a 67 mezőkaszonyi kisgyerek ajándékozóra leljen”.

Az adománygyűjtés december 1-jén fejeződött be, az akció részleteiről a www.ciposdoboz.com honlapon tájékozódhattak az érdeklődők.