Így szabályozza az Iszlám Állam, hogyan erőszakolhatják a nőket a harcosai


Az Iszlám Állam teológusai rendkívüli részletességgel szabályozzák, hogy a női rabszolgák tulajdonosai miképp erőszakoskodhatnak foglyaikkal – írta az atv.hu.

A Reuters birtokába került dokumentum alapján a szabályozás tiltja, hogy az apa és fia ugyanazzal a női rabszolgával szexeljen. Egy másik rendelkezés szerint, a halálszekta harcosai nem erőszakoskodhatnak egyszerre az anyával és a lányával.
A terrorszervezet tanítói szerint abban az esetben, ha többen tulajdonolják a szexrabszolgákat, mindannyiuknak egyaránt joga van az azokkal való közösüléshez.

Az ENSZ emberjogi szervezetei több ízben értesültek arról, hogy az Iszlám Állam szisztematikusan rabolja el és erőszakolja meg nők és kislányok (nem egy esetben 12 évesek) ezreit, különösen az iraki jazidi kisebbségből származókat.

A legtöbbjüket a harcosoknak adják jutalmul a kalifátus ügyében tett mészárlásaikért.

Több szakértő szerint a különleges amerikai erők által megszerzett dokumentum azért is ad aggodalomra okot, mert a különös kegyetlenségű erőszakot szabályozó paragrafusok azt bizonyítják, hogy a terrorszervezet berkeiben ezekre a szörnyűségekre nem egyszer volt precedens.