Tüzet nyitottak a turistákra Oroszországban, egy ember meghalt


Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak turisták egy csoportjára kedd éjjel az Oroszországhoz tartozó kaukázusi Dagesztáni Köztársaság Derbent nevű városában, a támadás következtében egy ember életét vesztette, tizenegyen különböző súlyosságú lőtt sebesüléseket szenvedtek – közölte szerdán az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) regionális igazgatósága.

Tanka Ibrahimov, a köztársaság egészségügyi minisztere arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy a sérültek közül tízet ápolnak kórházban, egyet a helyszínen láttak el a mentők. Két sérült állapota súlyos.

A mintegy 20 főből álló turistacsoport tagjai helyi lakosok voltak, akik egy erőd melletti kilátóról nézték a város panorámáját, amikor egy közeli erdőből tüzet nyitottak rájuk. Egyelőre nem tudni, hogy hányan voltak a támadók, az SZK vizsgálatot indított az ügyben. A támadás halottja és az egyik sérült határőr – írta az Interfax orosz hírügynökség.

A többségében muzulmán lakosságú észak-kaukázusi köztársaságban, ahol szélsőségesek évek óta fegyveres harcot vívnak egy iszlám állam megteremtéséért, gyakoriak az orosz rendfenntartó szervek elleni merényletek, de turisták elleni támadásokra eddig nemigen volt példa.

mti