A Jobb Szektor emberei randalíroztak az egyik kárpátaljai síközpontban


Az incidens január 10-én történt hajnali 3 és reggel 7 között. Szemtanúk jelentése szerint tömegverekedés volt és fegyvereket is használtak. Két biztonsági őr súlyosabban is megsérült. A helyszínelésre a megye főrendőre is elutazott.

„ATO-sok, Jobb Szektorosok jöttek a Magnat Háza nevű üdülőbe. Bulit, ellátást követeltek, de nem akartak fizetni a szolgáltatásokért. Amikor az üdülő biztonsági őre megjegyzést tett, akkor jól megverték. Ő most a kórházban van élet-halál között. A szakácsnak eltörték a lábát, aztán pedig elkezdték verni a vendégeket. Az üdülő tulajdonosa fegyverrel jött a helyszínre. Példamutatásként az egyiküket kiütötte, a másikat pedig célba vette de nem lőtt. Eközben az üdülő szomszédjai és a biztonságiak is segíteni siettek. A huligánokat megverték és kihívták a rendőröket. A megkötözött banditákat átadták a rendvédelmieknek” – közölte az egyik szemtanúra hivatkozva az ua-reporter.

Az eset után a rendőrség több helyen ellenőrző pontokat állított fel. A rendőrség jelentése szerint öt embert fogtak el. A banditákat Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének két cikkelyének megszegésével vádolnak, huliganizmus és törvénytelen fegyverhasználatért.

В Рахове задержанным оказали медицинскую помощь и везут в СИЗОAz elfogott személyek között van a donyecki repülőtér egyik “kiborgja” is. A Besz becenevű jobb szektorost a rahói kórházban kezelik. Az elfogottak között van a krími blokád egyik stábjának vezetője Horvat becenevű nacionalista, illetve egy Pedro becenevű jobb szektoros. Mindannyiukat átszállították egy ungvári fogdába.

Varvara Csernoivanenko, a Jobb Szektor szóvivője megerősítette az incidenst. „A részleteket még tisztázzuk, csak annyi biztos, hogy incidens volt. A Jobb Szektor öt tagját fogták el, a másik oldalról pedig egyet se. Ismerve a tagjainkat ez az incidens megalapozott volt, mivel szeparatizmusról kaptak jelentést az emlitett üdülőben” – nyilatkozta Csernoivanenko megjegyezve, hogy az üdülő tulajdonosai Donyeck megyéből származnak. A szóvivő szerint ez egy jól kigondolt provokáció volt.