Szabolcsi benzinkutasok nyúlták le az ukrán nő táskáját


Egy ukrán nő 2016. január 10-én 21 óra körüli időben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vette észre, hogy nincs meg a táskája. A nő és családja autójával visszament az M3-as autópálya görbeházi szakaszán, ahhoz a benzinkúthoz, ahol korábban megálltak tankolni és ott felejtették a táskát.
A benzinkúton az alkalmazottak nem akartak nekik segíteni abban, hogy megkeressék értékeiket és azt állították nem értik miről beszélnek, valamint még a rendőrséget sem akarták értesíteni. A nő ezért maga tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét az esetről. A járőrök a helyszínre mentek, ahol a benzinkút dolgozói nem voltak együttműködőek az intézkedés során. A beszerzett kamerafelvételek alapján a rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a benzinkúton dolgozó két nő és egy férfi tulajdonította el az otthagyott táskát a benne lévő készpénzzel, útlevelekkel és értékes napszemüveggel együtt.

A járőrök átkutatták az ott dolgozók öltözőszekrényét és L. Jánosnál hiánytalanul megtalálták a táskát. A rendőrök L. Jánost, F. Nórát és S. Annát a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket – olvasható a police.hu oldalon.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves szorgalmatosi L. János, a 22 éves tiszaeszlári F. Nóra, valamint a 23 éves hajdúnánási S. Anna ellen jogtalan elsajátítás vétség és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatja a nyomozást.