Jövedelmezőbb szakma után néztek a jobb szektorosok


A Jobb Szektor (PSZ) katonai szárnyának három korábbi tagja megtámadott egy Lemberg megyei vállalkozót – olvasható a radikális szervezet közleményében.

„A három gyanúsított 2015. júliusában a munkácsi lövöldözést követően léptek ki az Önkéntes Hadtestből, magukkal vitték fegyverüket is” – írta a sajtószolgálat.

Feltételezéseik szerint egykori katonáik részt vettek a Jobb Szektort lejárató kampányban.

A Lemberg megyei rendőrség még január 18-án jelentette, hogy három férfi behatolt egy 42 éves vállalkozó házába, az otthon tartózkodó házigazdával szemben erőszakot alkalmaztak, egy teljes éjszakán át vallatták, puskatussal verték. Azt akarták megtudni tőle, hol rejtegeti a pénzét. Végül a vállalkozó felesége értesítette a rendőröket, az elkövetők megpróbáltak elmenekülni, de néhány kilométer megtétele után elfogták őket.

 

Nem elég, hogy a félkatonai képződmény semmilyen állami struktúra felügyelete alá nem tartozik, a szervezeten belüli ellentétek miatt szaporodnak a különféle ellenőrizetlen fegyveres csoportosulások országszerte, amiket a jobb szektorosok alkotnak. Bővebben ITT olvashat róla.