Hamis személyigazolvánnyal bukott le a repülőtéren egy ukrán


Az útlevélkezelő vette észre, hogy egy férfi a Debreceni Repülőtéren hamis román személyigazolvánnyal akarta elhagyni az ország területét. A nyomozók bíróság elé állítást javasoltak ellene.

Egy férfi 2016. január 16-án 5 óra 15 perckor a Debrecen Repülőtéren úgy jelentkezett kilépésre az országból, hogy az ellenőrzéskor egy román személyigazolványt adott át az útlevélkezelő részére. Az utas nem értette a határrendész által románul feltett kérdéseket, valamint az utazáshoz szükséges irata cirill betűkkel volt kitöltve. Ezek alapján a férfit a rendőrök alapos ellenőrzés alá vonták és megállapították róla,

hogy a személyigazolványa hamis, valamint hogy valójában 25 éves ukrán állampolgár.

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai L. Mikolát elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A férfi ellen a Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.