Megbénult az ungvári reptér


Az ungvári repülőtéren 15 utas volt kénytelen vesztegelni, mert a légügyi szolgálatok megtiltották a repülőtérnek, hogy járatokat indítson és fogadjon.
A repülőtér engedélyét február 12-én vonták vissza. A pórul járt utasok egy része előre megvásárolt jegyekkel rendelkezett.
Roman Tyutyunnik, az egyik Kijevből érkezett utas elmondta, hogy a jegyet 2500 hrivnyáért vette néhány héttel ezelőtt. „10:45-kor kellett volna kirepülni. Semmit sem mondanak. Várni fogok és kész. Este van egy vonat” – nyilatkozta a 21-es TV-csatornának.
Az SZBU és a légfelügyelet egy ellenőrzést tartott a repülőtéren és ezután bevonták a légügyi biztonsági tanúsítványt, így a repülőtér teljesen megbénult. „Az ellenőrzés során számos hiányosságra fény derült a biztonsági rendszerekben. A legfőbb hiányosságokat, amiket gyorsan megtudunk oldani, már megoldottuk. A követelményeknek megfelelően még kerítést kell építenünk ebben az évben” – nyilatkozta Volodimir Horineckij, a repülőteret üzemeltető kommunális vállalat igazgatója. Szavai szerint a hiányosságok pótlása után már csak Kijev döntésére várnak, hogy újból engedélyezzék a repüléseket. Az elkövetkező néhány napban valószínűleg nem indíthatnak járatokat, és az Ungváron rekedt 15 utas előre megváltott jegyét a légitársaságnak vissza kell fizetnie, ami átlagosan ezer hrivnya körüli összeg.