Potencianövelővel megspékelt csempészcigi az M3-as autópályán

Ágyneműhuzatba rejtett csaknem 100 adag potencianövelőt találtak egy cigarettacsempész autójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M3-as autópályán Gelejnél.

Az indiai gyártmányú kék pirulák a csomagtartóban, a magyar adójegy nélküli cigaretták pedig a vezető- és anyósülés háttámlájában kialakított rejtekhelyen lapultak. Az autóban ketten ültek. A Szabolcs megyei férfiak ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés, valamint orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök az M3-as autópálya geleji pihenőben ellenőriztek egy Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedő autót. A csomagtartó átvizsgálásakor egy táskában több tucat magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Az autó tüzetes vizsgálatakor Iti, a NAV cigarettakereső kutyája is bejelzett a vezető- és anyósüléseknél. Az ülések háttámlájában rejtekhelyet alakítottak ki, amelyek szintén tele voltak csempészcigarettával.

Összesen 124 doboz, mintegy 150 ezer forint értékű adózatlan cigaretta került elő az autóból.

A csomagtartó átvizsgálásakor egy ágyneműhuzatba csaknem 100 adag potencianövelő volt betekerve. Az anyósülésen utazó 26 éves férfi elmondta, hogy az interneten, egy külföldi honlapról rendelte az erős potencianövelő gyógyszert saját használatra.

A pirulákat, valamint az illegális cigarettákat a pénzügyőrök lefoglalták, a férfiak ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indult eljárás, emellett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt is felelniük kell – jelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának a sajtóreferense.