Elítélték a férfit, aki halálra rázta négy hónapos kislányát


Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte Birmingham bírósága azt a férfit, aki addig rázta síró babáját, amíg agyi traumát okozott a kicsinek, aki a kórházban belehalt sérüléseibe.

A koraszülött baba állítólag túl sokat sírt, ezért apja megrázta, hogy abbahagyja az ordítást. De azzal nem számolt, hogy milyen hatással lehet egy erőteljes rázás egy négy hónapos gyermekre, főleg nem egy koraszülött, 4 kilós babára.

Az orvosi vizsgálat során a baba arcán zúzódásokat fedeztek fel, kiderült, hogy 26 bordája eltörött, és agyi traumát is szenvedett – az utóbbi miatt nem tudott tovább küzdeni életéért. Az apa állítólag csak annyit vett észre, hogy

a gyermek nehezen lélegzik, ezért bevitte a kórházba, ahol az orvosok számára azonnal világossá vált, mekkora a baj.

A 26 éves apa tagadta, hogy ő okozta volna a halálos sérüléseket, de a főként férfiakból álló esküdtszék röpke 3 óra döntött úgy, hogy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik gyermeke megöléséért.

“A kislány mindössze 4 kilós volt, 55 centis, mikor behozta. Teljesen kiszolgáltatott volt apjának, akinek pont az lett volna a feladata, hogy minden esetben védelmezze a gyermekét. De mikor bevitte a kórházba a kislányát, akkor sem árulta el, hogy pontosan mi történt, ezzel is csak saját magát védte, és gyermekének ártott. A tárgyalás végéig nem ismerte be tettét, megbánást sem tanúsított” – mondta felháborodva a nyomozást vezető őrmester – olvashatjuk a hirado.hu-n.