Megszólalt a Kárpátalján megvert szlovák (videó)

Megszólalt az a szlovák állampolgárságú férfi, akit állítólag tüntetők vertek meg a Kisberezna–Ublja (Ugar) ukrán-szlovák közúti határátkelőn. Az 57 éves homonnai (Humenne) lakosnak a verés következtében eltört az orra, letört több foga és felszakadt az alsó ajka.

         Ahogy arról többször is irtunk a hét elején külföldi rendszámú személygépkocsikkal közlekedő kárpátaljai autósok blokád alá vonták a Ungvár–Felsőnémeti és a Kisberezna–Ublja határátkelőt.

         Az egyik szlovák tévécsatornának a megvert férfi azt nyilatkozta, hogy fogorvoshoz indult Ukrajnába, ám a blokád miatt nem jutott át az Ungvár–Felsőnémeti határátkelőn, ekkor döntött úgy, hogy szerencsét próbál a Kisberezna–Ublja átkelőn.

„Amikor odaértem, kérdezés nélkül nekem rontott az egyik férfi, majd többen is ütlegelni kezdtek. Eltört az orrom, letört a fogam és felszakadt az alsó ajkam. Nem tettem semmi rosszat, úgy éreztem, hogy a tüntetők elemi gyűlöletből estek nekem, mert szlovák vagyok és jobbak az életkörülményeim”

– mondta könnyeivel küszködve a szlovák állampolgárságú férfi.

„A pácienst a baleseti sebészeten láttuk el, a vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy eltörött az orrcsontja” – nyilatkozta a homonnai kórház orvosa, ahol a férfit kezelik.

Az illetékes kárpátaljai hatóság nyomozást kezdeményezett az ügyben.

Itt tekinthető meg az áldozattal készült interjú :