Sárban rendeztek síversenyt – Fotókkal!


Az elmúlt héten a kárpátaljai Kraszija sícentrumban hókásás, helyenként inkább sáros, versenyzésre teljesen alkalmatlan, egyenesen életveszélyes pályán rendezték meg az ukrán alpesisí bajnokságot és nemzeti kupát – számolt be a ProZak hírportál szemtanúk elmondásaira hivatkozva.

A megnyitó ünnepséget – számos magas rangú helyi és kijevi sportfunkcionárius mellett – Igor Zsdanov sportminiszter is megtisztelte jelenlétével. Köszöntőjében a tárcavezető úgy fogalmazott, hogy az időjárási viszonyok nem ideálisak, de a szervezők mindent megtettek annak érdekében, hogy javítsanak a körülményeken, hogy a verseny magas színvonalú legyen. A helyszínen készült képekből ítélve azonban úgy tűnik az igyekezet kevésnek bizonyult.

A beszámolók szerint a hivatalnokok a helyszínen csak némán csóválták a fejüket, végül összeálltak egy közös fotóra, megörökítve ezzel a nem mindennapi körülményeket. A versenyzők végül életük kockáztatásával álltak rajthoz, annyira nem volt hó, hogy az első lecsúszás után tönkrementek a sítalpak.

A versenyt végül lebonyolították és a díjkiosztót is megtartották, bár korábban úgy volt, hogy rövidítik a programot – ebbe a versenyzők is belementek, még a visszaútra szóló jegyeiket is megváltották – végül felsőbb utasításra a teljes versenyhetet megtartották. Az egyik nem hivatalos értesülés szerint azért tértek el az eredeti forgatókönyvtől, mert a hivatalnokok – annyira jól érezték magukat az egyik sípálya melletti luxusszállodában, hogy – nem szerettek volna korábban hazamenni.

A ProZak saját forrásaira hivatkozva azt írta, hogy azért nem a jóval hóbiztosabb Bukovelben vagy a Drahobraton rendezték a versenyt, mert a szövetség egyik tagjának érdekeltségei vannak a Nagybereznai járásban található Kraszija sícentrumban, így jut állami pénzekhez.

1-63-28

11

22

333

10421279_1739599162921034_4366435898497103364_n