Besokallt egy gazda: traktorral ment a migránsok sátrainak (videó)

Migránsok sátrain átgázolva szántotta fel termőföldjét egy görög gazda Idomeniben. A férfi arra panaszkodott, hogy már hónapok óta engedi, hogy földjén lakjanak a bevándorlók, de a tavasz beköszöntével magára is gondolnia kell.

Elfogyott a türelme egy görög gazdának Idomeniben, aki hónapokig nézte, hogy egyre több sátrat állítanak fel földjén a migránsok – írja a brit Mail Online-ra hivatkozva a Hiradó.

A Daily Mail videót is készített a traktorral randalírozó, kétségbeesett férfiról:

Lazarous Oulis földje pont a görög-macedón határnál helyezkedik el. Arra panaszkodott, hogy sürgősen fel kell szántania a földet a teheneinek, viszont jelenleg képtelen erre a sok felállított sátor miatt.

“El kell kezdenem a munkát, szántani kell. Nem mehetek más területére, a sajátomat kell megmunkálnom”

A férfi elmondta, hogy van egy saját kisvállalkozása, 70-80 borja, nekik is szükségük van az élelemre, ami a földön terem. Arra is panaszkodott, hogy ha nem változnak a körülmények, csődbe fog menni.

A menekültek között többen megértik, miért ideges a gazda. Egyikük kifejtette, tudja, hogy ez a gazda földje, tehát ő mondhatja meg, hogy mit hogyan lehet csinálni. De hozzátette, tehetetlenek, mert idegen országban, idegen földön vannak.