Abortusztilalomról szónokolt a pap, a nők kivonultak – videó

Lengyelországban a beszámolók szerint megosztja a társadalmat a katolikus egyház kampánya, amelyet a teljes abortusztilalom bevezetéséért indítottak. A jelenlegi miniszterelnök is támogatja a szigorítást. Gdansk egyik templomából kivonultak a nők, amikor a pap egy olyan levelet olvasott fel, amelyben az abortusztilalom bevezetését szorgalmazzák.

A brit Channel 4 videója szerint Európában a lengyeleké az egyik legszigorúbb abortusztörvény, de a katolikus egyház tovább menne: teljes tilalmat akar, és ennek bevezetését a kormányfő is támogatja – közölte a HVG.

Hétvégén több ezren tüntettek Varsóban a további szigorítás ellen. A felszólalók azzal érveltek: nem akarják, hogy megerőszakolt nőket gyermekük megszülésére kényszerítsenek. Ha mégis bevezetik a teljes tilalmat, sokan külföldre mennek majd abortuszra – tették hozzá.

Protests against proposed abortion ban in PolandPolish women walk out of a church service in Gdansk as a priest reads out a letter in favour of a proposed ban on abortion.The Roman Catholic Church in Poland has launched a campaign for a total ban on abortion, which is supported by the Prime Minister.

Közzétette: Channel 4 News – 2016. április 4.

A demonstráción vállfákat osztottak, amelyek a tiltásellenes mozgalom jelképeivé váltak. Voltak olyan nők ugyanis, akik korábban állítólag ilyen eszközzel próbálták megszakítani a terhességüket.