Az SZBU is foglalkozik a megyei tanács autonómia követelésével


Az Ukrán Biztonsági Szolgálat kivizsgálja azt a beadványt, melyet az államfőnek, a kormányfőnek és a házelnöknek címezett a Kárpátaljai Megyei Tanács (KMT), amiben nagyobb önrendelkezést kérnek Kijevtől.

Az említett levél komoly felháborodást váltott ki a nemzeti érzelmű ukránok körében, ezért a Mihajlo Rivisz közleményben tudatta, hogy az újságírók félreértették a követelésüket.

A KMT elnöke szerint a képviselők mindössze arra számítanak, hogy folytatódik a decentralizációs folyamat. Hozzátette ez  egy politikai spekuláció, amit a médiában művelnek, úgy gondolja Kárpátalján nincs szakadár hangulat és a megye nem kíván az elszakadás útjára lépni. Ettől függetlenül az SZBU vizsgálni kezdte a levél tartalmát és bejelentették, hogy a törvények szerint reagálni fognak rá.

 

Хто голосував за звернення до керівництва країни (СПИСОК) (В Ц_ЛОМУ-Блочне голосування з питань 19-20-21-22 (вс_ звернення)-1)

Хто голосував за звернення до керівництва країни (СПИСОК) (В Ц_ЛОМУ-Блочне голосування з питань 19-20-21-22 (вс_ звернення)-2)