Szíriából kilőtt rakéták csapódtak be török területen


Legalább négy ember megsebesült a délkelet-törökországi Kilisben, miután öt, szíriai területről indított rakéta csapódott be a határ menti városban – írja az RT az Anadolu hírügynökségre beszámolóira hivatkozva.

Értesülések szerint a rakéták Kilis belvárosában csapódtak be. A Daily Sabah hírportál a támadások mögött az Iszlám Államot sejti, de ezt egyelőre nem erősítették meg a hatóságok.

Kilisben korábban már többször is csapódtak be Szíriából kilőtt rakéták és tüzérségi lövedékek. Múlt csütörtökön az Iszlám Állam két rakétát lőtt ki a török városra a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint, a támadásban hárman megsebesültek. Válaszul a török hadsereg a dzsihadisták észak-szíriai hadállásai ellen intézett légicsapást. Március elején szintén szíriai területről indított tüzérségi lövedékek csapódtak be a városban egy ember halálát okozva, egy másikat pedig megsebesítve. Az NTV török hírcsatorna szerint az aknavetőből kilőtt gránátokat az IÁ ellenőrzése alatt álló területről indították.

forrás_atv.hu