Soha nem fogtak még ekkora mennyiségű cigarettát a pénzügyőrök (Videó)

Európában is kiemelkedő mennyiségű, illegálisan gyártott cigarettára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói Szigetszentmiklóson.

A NAV pénteki, az MTI-hez is eljuttatott közleménye szerint a szigetszentmiklósi gyárban és raktárban talált cigaretta a tavaly lefoglalt mennyiség többszöröse.

Múlt héten a szigetszentmiklósi rendőrök értesítették a NAV-ot egy illegális gyárról, amelyben négy és fél tonnányi dohányra és több mint 47 millió szál cigarettára bukkantak. A nyomok egy titkos raktárhoz vezettek, ahol az előzetes becslés szerint a dohányüzemi készlet háromszorosát halmozták fel, több mint 100 millió szál illegális cigit.

Az üzemben dolgozó öt moldáv, illetve román állampolgárt, valamint a telephelyet bérbe adó magyar férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

A közlemény szerint az illegális dohánygyárakat általában ugyanazok jellemzik: “éjjel-nappal feketén dolgoztatott, embertelen körülmények között elszállásolt külföldiek, profi, nagy mennyiség előállítására alkalmas gépsor és titkos vidéki raktár”.

Óriási volt a készültség, gépfegyveres kommandósok védték a kartonokat teherautókra pakoló NAV-osokat. Magyarországon még soha sem foglaltak le ennyi illegális cigarettát, az értéke több milliárd forint.

mti