Gyerekeket gyilkoltak az amerikai bombák

Legkevesebb tizenhét civil meghalt Észak-Irakban csütörtök hajnalban az amerikai légierő bombázásában Tel-Áfár településen – jelentette az Al-Dzsazíra arab hírtévé.

A halálos áldozatok között tizenkét gyerek és három nő is van – derül ki a beszámolóból, amely részletekkel nem szolgált. Az iraki kormány egyelőre hivatalosan nem reagált a történtekre.

Nem tudni, hogy milyen „hiba” folytán vette célba az amerikai légierő a polgári lakosokat. Az Egyesült Államok vezeti a nemzetközi koalíció harcát, amelyben az Iszlám Állam terrorszervezet utánpótlási helyszíneire mérnek csapásokat Irakban.

Az amerikai légierő legutóbb, tavaly októberben egy AC–130 típusú csatarepülőgéppel megtámadott egy kórházat az észak-afganisztáni Kunduzban, negyvenkét ember halálát okozva. A Pentagon belső vizsgálata szerint emberi és műszaki hibák összessége vezetett az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nemzetközi segélyszervezet kórházának megtámadásához. Az elkövetett „hibáért” tizenhat amerikai katona fegyelmi büntetést kapott.

mti


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!