Lecsaptak a hatóságok az olasz maffiára, óriási vagyont foglaltak le


Nyolcvanmillió eurónyi vagyont foglaltak le négy, a feltételezések szerint a maffiával kapcsolatban álló vállalkozótól az olasz hatóságok csütörtökön Rómában egy átfogó rendőrségi akció keretében – jelentette a helyi sajtó.

A vagyon Luigi, Antonio és Salvatore Righié volt, akiket állítólag szoros szálak fűznek a nápolyi székhelyű Camorra maffia szindikátushoz tartozó Contini klánhoz – írta az ANSA hírügynökség.

A negyedik érintett vállalkozó, Alfredo Mariotti, a klán régi lovagja, aki a feltételezések szerint 1990-es évektől segített a többi vállalkozónak kiterjeszteni tőkeérdekeltségeiket.

Az ügyészség maffiaellenes körzeti igazgatósága szerint mind a négy vállalkozó folyamatosan pénzt mosott a Camorra maffiához tartozó Contini klánnak.

A három Righi fivért a maffiával való szövetkezés vádjával került őrizetbe még 2014 januárjában. Néhány hónappal később – az első körben – az olasz főváros központjában lévő 25 tulajdonukat, ismert éttermeket, kávézókat foglaltak le a hatóságok.

Az olasz katonai rendőrség csütörtökön az előzőleg említett vagyon lefoglalások második körét hajtotta végre. Ebben az akcióban 28 üzletet és kávéházat, 41 ingatlant, 77 vállalatot, valamint 300 ezer euró készpénzt foglaltak le – derült ki a rendőrség közleményéből.

MTI