Donald Trump szerint Nagy-Britanniának jobb lenne az Európai Unión kívül

A republikánusok várható elnökjelöltje, Donald Trump egy interjúban azt fejtegette, hogy Nagy-Britanniának “jobb lenne” az Európai Unión kívül.

A Fox televíziónak adott pénteki interjújában a milliárdos üzletember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy véleménye nem “ajánlás”, hanem csak “úgy érzi”, hogy a briteknek az Unióból történő kilépésre kellene szavazniuk a június 23-án esedékes referendumon. “Személy szerint úgy gondolom, hogy az Egyesült Királyságnak jobb lenne az Európai Unió nélkül.

“De ezzel nem ajánlom mindezt, hanem csak így érzem” – fogalmazott. “A döntést maguknak kell meghozniuk” – tette hozzá. Az üzletember hangoztatta, hogy jól ismeri a szigetországot, vannak beruházásai is ott.

Trump az európai menekültválságot “rettenetesnek” nevezte, és az Európai Uniót tette felelőssé azért.

A Brexit, vagyis Nagy-Britanniának az unióból történő esetleges kilépése foglalkoztatja az amerikai politikai életet. Barack Obama elnök áprilisban – amikor európai körútján látogatást tett Londonban is -, azt a véleményét fogalmazta meg, hogy Londonnak az unióban kellene maradnia, az uniós tagság ugyanis szerinte nagyobb szerepvállalást tesz lehetővé a világpolitikában is.

(mti)


Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!