Lezuhant egy gép a légi bemutatón – az egyik néző mindent rögzített

Lezuhant és kigyulladt egy repülőgép egy légi bemutatón Georgiában, az Egyesült Államokban. Az egyik néző mindent rögzített kamerájával, a pilóta meghalt.

A pilóta meghalt, a nézők közül senki sem sérült meg. Azt egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a tragédiát.

A pilóta épp egy légi mutatványt hajtott végre egy másik géppel párban, amikor a repülő zuhanni kezdett, a földbe csapódott és kigyulladt. A pilóta azonnal szörnyethalt.

“Nagyon tragikus, ami történt. Rengetegen voltak szemtanúi ennek a szörnyű balesetnek, ez egy trauma mindenkinek, borzasztó volt a látvány, a kigyulladt gép, a hatalmas lángok. Őszinte részétünket küldjük a pilóta családjának” – mondta a Dekalb megyei közbiztonsági hivatal illetékes.

Azt egyelőre vizsgálják, hogy mi okozta a tragédiát. Az Atlantától északkeletre található at DeKalb Peachtree repülőtéren 30 éve tartanak légi bemutatókat, eddig még sohasem történt baleset.

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb légi bemutatón történt katasztrófája az angliai Shoreham Airshow-n volt tavaly augusztusban, amikor egy vadászgép egy zsúfolt autópályára csapódott. Akkor 11-en haltak meg, 14-en pedig megsérültek.

mti