Döbbenetes információt találtak Abdeslam laptopján: Vérbe borítanák az Eb-t


A fanatikusok azt tervezik, hogy öngyilkos merénylőkkel, fegyverekkel, drónokkal és kémiai eszközökkel veszik célba Marseille-ben az angol drukkereket – írja külföldi forrásokra hivatkozva az ATV.

A hatóságok nyilvánosságra hozták azokat az adatokat, amiket Salah Abdeslam, a párizsi és brüsszeli terrortámadások kitervelésében résztvevő terrorista laptopján találtak. A terv szerint a június 11-ei Anglia-Oroszország mérkőzésen csaptak volna le a fanatikus iszlamisták.

A rendőrség attól tart, hogy a támadást Abdeslam letartóztatása ellenére is végrehajtják a dzsihadista hívek.
Az Egyesült Királyság biztonsági vezetői attól tartanak, hogy az angol drukkereket a szurkolói területen vehetik célba a fegyverekkel. A Daily Mirror egyik vezető beosztású forrása azt mondta, attól tartanak, hogy a biztonsági zónán kívül eső területeken csaphat le az Iszlám Állam.

“Az önfeledt, részeg szurkoló rendkívül könnyű célpont lehet. Ezért nagyon szorosan együttműködünk a francia kollégákkal”

– fogalmazott.

Találtak egy fényképet is azon a laptopon, amelyet Abdeslam brüsszeli rejtekhelyén foglaltak le. Az utalások és a fénykép szerint, Marseille történelmi Old Port nevű helyét jelölték ki a támadások célpontjának. Itt gyülekeztek ugyanis az angol drukkerek két héttel Anglia első meccse előtt.

forrás_ATV