Bővülő magyar-ukrán sportkapcsolatok


Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára ma hivatalában fogadta Mikola Movcsant, Ukrajna sport-, és ifjúságügyért felelős európai integrációs miniszterhelyettesét és Szverenyák Viktóriát, a budapesti ukrán nagykövetség másodtitkárát.

Az államtitkár elmondta: Magyarország a közeljövőben több nagyszabású, jelentős nemzetközi sportesemény megrendezésére készül, melyek közül kiemelte a 2017-es budapesti vizes világbajnokságot és Budapest 2024-es olimpiai pályázatát.

Mikola Movcsan kiemelte, hogy Ukrajna nagy hangsúlyt fektet a sportdiplomácia területén az országok közötti kétoldalú, a nemzetközi szervezetekben pedig a többoldalú együttműködésre. Ennek érdekében szorosabb, nemzetközi megállapodáson alapuló együttműködést javasolt Ukrajna Sport és Ifjúságügyi Minisztériuma és Magyarország Emberi Erőforrások Minisztériuma között.

A megbeszélésen a felek megvitatták a két minisztérium, valamint a két ország sportegyesületei, sportszövetségei és szakosított felsőoktatási és továbbképzési intézményei közötti közvetlen együttműködés lehetőségeit – közölte a EMMI; Sportért Felelős Államtitkárság.