Közgyűlést tartott a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása (KHÖT)

A polgármestereket és a vendégeket Pái Béla, a KHÖT ügyvezetője köszöntötte, a rendezvényen ott volt Szalipszki Endre, a Beregszászi Konzulátus főkonzulja, Petruska István, a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal elnöke, Sin József, a járási tanács elnöke – tájékoztatott Babják Zoltán polgármester.

A napirendi pontok között szerepelt a három tagú számlálóbizottság megalakítása, a KHÖT taglétszámának módosítása: Császlóc és Szászfalu csatlakozott a társuláshoz. Köszöntő beszédet tartott dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, Gödöllő (Beregszász testvértelepülése) polgármestere, Brenzovics László parlamenti képviselő, Barta József, a megyei tanács első alelnöke, illetve Mester András KMKSZ gazdasági és önkormányzati titkára, valamint bemutatkozott Antal Jaroszlav, a KHÖT megbízott ügyvédje.

A KHÖT elnökeként beszédemben kiemeltem, fontos, hogy

az ilyen fórumokon mi, önkormányzati vezetők meg tudjuk osztani egymással a tapasztalatainkat.

– mondta a beregszászi polgármester. A városvezető szerint szükség van a KHÖT-re, és szükség van arra is, hogy a KHÖT jogi szolgálata mindenkinek meg tudja adni a segítséget. Bíznak abban, hogy 2016-ban összefogással a kárpátaljai határmenti települések önkormányzataival együtt eredményes munkát tudnak majd végezni.