A szlovákok elfogtak egy csempészcigivel megrakott kamiont


Június 22-én reggel a szlovák vámosok az ukrán-szlovák határátkelőn elfogtak egy cigivel tömött kamiont.

A kamion pótkocsijában nem volt semmilyen más áru a cigarettán kívül. Összesen 45 6760 szál cigarettát találtak. Az ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát szándékosan erre a célra kialakított helyen rejtették el az utánfutóban és a pótkerekekben. A csempészettel 6090 eurónyi vámot próbáltak kijátszani. A szlovákok munkáját egy szolgálati kutya is segítette.

A szomszédos országban valamivel súlyosabbak a csempészetet büntető törvények, és amennyiben bűnösnek ítélik a teherautó sofőrjét, akkor háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Az ukrán határőrök érdekes módon nem fedezték fel a nagy mennyiségű cigarettát.

Június 23-án hajnalban egy litván férfi is cigarettacsempészeten bukott le. A külföldi férfi szintén az ungvári határátkelőn próbált átkelni Szlovákiába, de a gyanús viselkedése miatt alaposabban átvizsgálták az autóját. Egy luxus BMW üzemanyagtartályában és üléseibe rejtette el a szállítmányát, amiben 134 doboz ukrán gyártmányú LM Loft és Bond Street márkájú dohányt találtak. A kétezer hrivnyára értékelt cigarettát és több tízezer dollár értékű 2004-ben gyártott 7-es BMW-t lefoglalták. A vámosok az utóbbit 180 ezer hrivnyára értékelték.