Pusztulnak a halak a Vérke folyóban


A mukachevo.net hírportál egyik beregszászi olvasója felháborodását fejezte ki a folyó állapotával kapcsolatban. Fényképeket küldött a hírportálnak, melyek elpusztult halakat ábrázolnak – tudatta a Kárpátalja hetilap.

„Ez a Vérke Búcsúnál, a Paszternak utcán. Gyakran járunk ide halászni a barátommal, de ez alkalommal elszörnyedtünk. Ez valami borzasztó – a Vérke fekete lett, minden elpusztult benne, még csak a hatalmas csukák is” – írja az olvasó.

A hír a város polgármesteréhez is eljutott.

„A város lakosságát nyugtalanítja az a tény, hogy a Vérkében pusztulni kezdtek a halak a városban éppúgy, mint a járásban. Ezzel kapcsolatban megbeszélést folytattam a Beregszászi Járásközi Vízgazdálkodási Főosztály vezetőjével, Iván Holubbal, aki arról tájékoztatott, hogy a halpusztulás egyik lehetséges oka a levegő magas hőmérséklete”

– olvashatjuk Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán.

„A vízgazdálkodási főosztályvezetővel ugyancsak megvitattuk a Vérke-csatorna átvizsgálásának és a normális vízfolyást gátló tényezők felszámolásának lehetőségét is. Normális vízfolyás mellett annak hőmérséklete lecsökkenne. A városi tanács kész segíteni a probléma megoldásában. Meg kell itt jegyezni, hogy a járásközi vízgazdálkodási főosztálynak megszüntették a központi finanszírozását és meghatározatlan helyzetben vannak” – írja a polgármester.