Még tart a jégverés okozta károk helyreállítása


Óriási károkat okozott a június végi jégeső Kárpátalja számos településén, a legsúlyosabb helyzet a Nagyszőlősi járásban volt.

A tetőszerkezetek javítása még mindig folyamatban van. A szociális szféra épületeinek felénél már elvégezték a szükséges javításokat. Erről Hennagyi Moszkal a megye kormányzója nyilatkozott.

Az iskolák, rendelők, óvodák, kultúrházak és más állami épületeken a javításokat befejezték, így Nagypaládon, Ilonokújfalun (Onok), Szőlősegres (Olesnik), Tiszaszászfalun (Szaszove), Veréce (Verjace) településeken újult meg a tetőszerkezet. A Huszti, Munkácsi és Ilosvai járásban is javítási munkálatok folynak, de ezekben a járásokban nem volt olyan súlyos a helyzet, mint a nagyszőlősiben.

„A Miniszteri Kabinet tartalékalapjából egyelőre nem utaltak pénzt, ezért a munka többségét hitelből végzik el. Az alvállalkozóknak ettől függetlenül ki lesz fizetve minden költség, amint Kijev megnyitja a pénzcsapot. Az ehhez szükséges dokumentumokat már elküldtük Kijevbe” – mondta Moszkal. A június végi jégesők 100 millió hrivnyás kárt okoztak a megyének.

A magyar kormány támogatja a kárpátaljai jégkárosultakat

10 millió forintos gyorssegély a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványtól