Mesterlövész akadályozta meg a dzsihadista kivégzést


Egy brit mesterlövést egyetlen golyóval végzett az Iszlám Állam kivégzőosztagával – pillanatokkal azelőtt, hogy a hóhér felgyújthatta volna 12 foglyát.

Négy tagú kivégzőosztagot likvidált Rakka mellett a brit különleges erők egyik mesterlövésze, aki a csapat benzintartályát célozva egyetlen lövéssel másfél kilométeres távolságból robbantotta fela kivégzőosztagot – írta a Daily Star brit lap. A kivégzést vezető harcos egy lángszóróval gyújtotta volna fel az áruláscímén halálra ítélt, nyolc férfiból és négy nőből álló halálra ítélt csoportot. Három harcostársát a kivégzés filmezésével bízta meg.

A hóhér egy rövid beszédet is mondott, mielőtt a lángszórót a felsorakoztatott 12 embernek szegezte. A mesterlövész ekkor lőtte ki a lángszóró benzintartályát.

A brit különleges erők épp egy rakkai mentőakcióra készültek, amikor megkapták a tippet a kivégzésről egy szíriai CIA-ügynöktől.

A lángszórót tartó hóhér már hónapokkal korábban felkerült a legveszélyesebb terroristák neveit tartalmazó koalíciós terrorlistára.

Bár hivatalosan nem vezényeltek brit csapatokat a “kalifátusba”, kisebb számú különleges erők mégis gyakran hajtanak végre rajtaütéseket az Iszlám Állam csapatai ellen Irakban és Szíriában is. A kommandósok a legtöbb esetben titokban hajtják végre az akciókat.

A küldetések sikeréről és részleteiről ugyan érkeznek jelentések, de a mesterlövészek anonimitására szigorúan ügyelnek – írta a Hiradó.hu.