Csípős hajnalok jönnek, tényleg megjött az ősz


Kevesebb lesz már az eső, de sokkal hűvösebb lesz, mint eddig.
Kedden napközben észak felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre szinte mindenütt kisüt a nap – írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A legtöbb felhő délkeleten, illetve az ország középső sávjában valószínű. Tartós eső már nem várható, de helyenként zápor előfordulhat.

Többfelé élénk, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. Késő estére 10, 16 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán változóan felhős-napos idő valószínű, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor – tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. A nyugati, északnyugati és keleti, északkeleti tájakon élénk marad az északias szél, hajnalban 5-12, délután 16-20 fokra van kilátás.

Csütörtökön is változóan felhős-napos időre számíthatunk, továbbra is csak néhol fordulhat elő jelentéktelen zápor. Az északnyugati szél csak helyenként élénkülhet meg. Csípős lesz a hajnal, délután 16-20 fok várható.

Pénteken kezdetben lehet több napsütés, majd napközben északnyugat felől felhők sodródnak fölénk, de csapadék nem várható. A légmozgás nem lesz jelentős. Hajnalban 3-9, napközben 17-22 fokot mérhetünk. Szombaton elszórt záporok jöhetnek.

Forrás_HVG