Nagydobronyiak jártak Nagykanizsán


A kárpátaljai Nagydobronyból látogattak a városba diákok, s tanárok – közölte a Zaol.hu.

A határon túlról érkező magyar vendégeket Dénes Sándor polgármester is fogadta. A nagydobronyi középiskolások és a kísérő tanárok a Határtalanul program keretében érkeztek, s töltöttek el három szép napot Kanizsán, illetve Pécsen.

Szeptember elején a kanizsai gimnazisták tettek látogatást Nagydobronyba, így itt volt az ideje szíves vendéglátás viszonzásának

– mondta Balogh László, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgatója, aki nem csak a kanizsai intézményt, hanem az egész várost megmutatta a határon túli magyar vendégeknek.

A diákokat és a kísérő tanárokat tegnap Dénes Sándor polgármester is fogadta, aki köszöntőjében hangsúlyozta: a Határtalanul program keretében minden évben több ezer magyar diák juthat el határon túli magyar vidékekre és ismerkedhet meg az ott élő kortársakkal, ami nagymértékben hozzájárul a nemzeti öntudat kialakulásához.

A vendégek részéről Varga Sándor tanár köszönte meg a meghívást. Mint elmondta:

a kárpátaljai, közel 130 ezer főt számláló magyarság megmaradásához jelentősen hozzájárulnak azok a programok és támogatások, amiket az anyaország biztosít.