Újabb jobbikos segélyszállítmány a kárpátaljai gyermekeknek


A hétvégén került sor az újabb – a Jobbik Szeretetszolgálat Alapítványa, a Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi szervezeteinek összefogása és dr. Gyüre Csaba Jobbikos országgyűlési képviselő által szervezett – segélyszállítmány kiszállításra kárpátaljai gyermekek számára.

A mostani adományok összegyűjtése – dr. Gyüre Csaba országgyűlési képviselő a Jobbik legutóbbi Országos Kongresszusán tett felhívása alapján – a Borsodnádasdi Jobbik Alapszervezet tagjainak, szimpatizánsainak, valamint a már rutinos adománygyűjtő Jobbikos országgyűlési képviselőnek, Ander Balázsnak és a barcsi szimpatizánsoknak köszönhető. Az összegyűjtött adomány kijuttatására most is Dr. Gyüre Csaba, országgyűlési képviselő vállalkozott. A jobbikos képviselőnek egy éven belül ez már a 15. ilyen szállítmánya, melynek legutóbbi állomása ezúttal a Kárpátalján lévő Sárosoroszi nevű falucska lett.

A célállomás pedig a szintén szegényes forrásokból, de példás összefogással működő helyi könyvtár. A könyvtár vezetője, Gáti Gyöngyi nagy örömmel fogadta a gyermekek számára főleg könyvekből, foglalkozást segítő játékokból, és tartós élelmiszerekből álló csomagokat. Gáti Gyöngyi a színes könyvtári foglalkozások biztosításán túl a Hangraforgó Könyvtári Körnek is vezetője, mely egy hagyományőrző dalkör, tagsága 6-18 év közötti fiatalokból áll. Leggyakrabban megzenésített verseket, népdalokat, gyermekdalokat adnak elő a vezető gitárjátékának kíséretében, s távolabbi fellépésekre is örömmel viszik el a dalkör hangját – tájékoztatott az ellenzéki párt Szabolcs megyei szervezete.