Felszántotta az utat egy traktorista Tiszapéterfalván

Az M-26 Nevetlenfalu-Tiszaújlak nemzetközi jelentőségű út az egyetlen Kárpátalján, amely a teherforgalom lebonyolítását is lehetővé tevő ukrán-román határátkelőre vezet.

Ukrajna függetlenségének kezdete óta ezen az útszakaszon nem volt útjavítás, ezért a környékbeli települések lakosai blokáddal tüntettek a tűrhetetlen útállapot miatt korábban többször is. Végül sikerült 30 millió hrivnyát utalni az út aszfaltozására és helyreállítására, hogy a Romániából érkezőket ne kátyúk és a gumiszerviz várja az országban. Mivel az út két oldalán mezőgazdasági területek találhatóak ezért az útszolgálat 24 felhajtót is kialakított a mezőgazdasági gépek számára.

Az út elkészült és annak ünnepélyes átadására a héten kerül sor, de az egyik péterfalvi traktorista már fel is szántotta az új aszfaltos utat. A traktoristának néhány száz métert kellett volna továbbhajtania, hogy lehajthasson a mezőgazdasági területre egy kialakított lehajtón, de a traktorvezető a rövidebb utat választva ekéjével tönkretette az aszfaltot. A Sevlushinfo cikk írója szerint az az érdekes, hogy most persze senki sem tüntet és kéri a vétkes megbüntetését, állítólag még a polgármester is fel van háborodva, de nem az útrongálás miatt, hanem hogy ebből olyan nagy problémát csinálnak.

„És mégis mi történt? Végül is nem 200 méter szántott fel”

– idézi a polgármestert a portál. Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzójának nyilatkozata szerint keresik a traktorvezetőt, hogy megbüntessék.