Eltiltották a Minaj játékosát


Egy évre eltiltotta a futballal kapcsolatos mindenfajta tevékenységtől a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottsága Mikola Gibaljukot a Minaji FC játékosát, korábbi edzőjét. A szövetség sajtószolgálatának közleménye szerint azért született ilyen szigorú büntetés, mivel játékos többször is éles kritikát fogalmazott meg a megyei szövetséggel szemben.

Az Ungvári Hoverla egykori játékosa először július elején Facebook-oldalán írt egy elmarasztaló kommentet, miután a Minaji FC-től – aminek akkor játékos edzője volt – levontak három pontot, mivel a 9. fordulóban a Huszti Obolony elleni megnyert mérkőzésen a megengedettnél eggyel többet cseréltek. Véleménye szerint túl szigorú döntés született, és elfogultsággal vádolta a szövetséget. Később beismerte, hogy hibázott és elnézést kért, ezért akkor eltekintettek az elmarasztaló szankcióktól.

Másodszor szeptember 25-i Ungvári FC–Minaji FC rangadó után fakadt ki, miután csapata 2–1-re elveszítette a mérkőzést. A lefújást – ekkor már játékosi minőségébe – követően szurkolók társaságában, akik között gyerekek is voltak alpári stílusban szidta a szövetséget és a végrehajtó bizottság több a találkozón is jelen lévő tagját. Ráadásul kárt okozott a stadionnak, úgy megrúgta az öltöző egyik ajtaját, hogy az kettéhasadt.

A végrehajtó bizottság október 15-i ülésén Nem is annyira a Facebook komment, mint inkább az utóbbi esett miatt került terítékre a Gibaljuk ügy. Az indoklás szerint Mikola Gibaljuk amellett hogy focista, gyermek és ifjúsági edzőként is tevékenykedik, így viselkedésével, kirohanásaival rossz példát mutat a gyerekek számára, a testület ezért hozta meg az egy éves eltiltásról szóló ítéletet. Azt egyelőre nem tudni, hogy a játékos fellebbez-e a döntés ellen.

A grémium döntése megosztotta és éles vitát váltott ki a megyei foci szereplői között. Vannak, akik üdvözölték és jogosnak ítélték a döntést, míg mások szerint a szövetség ezzel azt sugallja, hogy nem tűri a kritikát.