15 kárpátaljai nyerte meg a Nyilas Misi Ösztöndíjat

A Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjára többszörös volt a túljelentkezés idén, így nehéz volt a pályázatokat bíráló bizottság dolga. Az október közepén zárult jelentkezési határidőt követően száz belföldi és határon túli tehetséges diákot választottak ki, akik a 2016/2017-es tanévben Nyilas Misi Ösztöndíjban részesülnek.

A pályázatra olyan magyar és határon túli magyar nyelvű oktatásban résztvevő 5–12. évfolyamos diákok jelentkezhettek, akik valamely művészeti ágban, sportban vagy természettudományban, bölcsésztudományban kiemelkedően tehetségesek, szociálisan hátrányos helyzetűek. Az ösztöndíj havi 5000 forint (a teljes tanévre: 10 hónapra), ezt a támogatást az ösztöndíjas fejlesztésre, egyesületi tagdíjra, eszközkölcsönzésre vagy -vásárlásra, különórára, verseny vagy fellépés nevezési díjára használhatja fel.
A pályázók közül 43 magyarországi, 8 erdélyi, 26 délvidéki, 8 felvidéki és 15 kárpátaljai diák részesül a vissza nem térítendő támogatásban.
„Hisszük, hogy a tehetség kincs, és azért dolgozunk, hogy a szűkös anyagi lehetőségek ne jelentsenek akadályt a tehetség kibontakoztatásában!” – vallja a Magyar Református Szeretetszolgálat, mely örömmel várja azok jelentkezését, akik szívesen támogatják a Nyilas Misi Ösztöndíjat. Online adományozás a www.jobbadni.hu oldalon lehetséges. Átutalásnál vagy csekkes befizetésnél kérjük, tüntessék fel a megjegyzés rovatban: „Nyilas Misi Ösztöndíj”!
A kárpátaljai nyertesek listája:

Balecki Roland
Bálint Alexandra
Baráth Réka
Benedek Violetta
Bilcsik István
Gőczi Dávid
Jana Eszter
Kovács Abigél
Martin Dominika
Nagy Antónia
Paládi Máté
Szanyi Izabella
Szűcs Adrienn
Zékán Zsófia
Zsoldos Zsuzsanna Karina

Forrás: