Rendőrökre lőttek, de a média elhallgatja


Dnyipropetrovszk megyében lövöldöztek, gránátot robbantottak, de mégsem hallani róla a hírekben. Az eset még a hétvégén történt. Dnyipro várostól három kilométerre, Novoalekszandrivka településen.

 

A Tyzhden portál szerint erről Mikola Kolesznik képviselő számolt be. Fegyveresek törtek be egy magánépületbe, amelyből vészjelzést adtak le a biztonsági rendszeren keresztül. A vészjelzésre kiérkező biztonsági szolgálat embereit elfogták és túszul ejtették. A képviselő szavai alapján úgy megverték őket, hogy néhány embernek a bordáját is eltörték. Mivel nem érkezett válasz a biztonsági emberektől, ezért a biztonsági cég vezetője két másik emberével is kiérkezett az adott címre, akikre nyomban tüzet nyitottak, ahogy kiszálltak az autóból.

Ezen kívül RGD-5 és F-1 gránátot is dobtak rájuk. Közülük kettejük életéért még küzdenek az orvosok. Az állapotuk válságos. A harmadik sérült csak egy kézlövést és repeszsérüléseket szenvedett. A helyszínre érkező rendőrökre is tüzet nyitottak, de ők nem sérültek meg. Az incidens néhány résztvevőjét végül őrizetbe vették. Az ügyben eljáró bíró védelmet kért a számukra, de a képviselő elmondása alapján nem a rendőrségtől, hanem ATO-s veteránoktól.