Kassai városvezetők jártak Ungváron


Richard Raši, Kassa polgármestere vezette azt a küldöttséget, mely a testvérvárosi kapcsolatok ápolása jegyében tett látogatást Ungváron.

A vendégeket, akik között ott volt Janka Burianová, Szlovákia Ungvári Főkonzulátusának főkonzulja is, Bohdan Andrijiv, a megyeszékhely polgármestere fogadta. A városvezetők tanácskoztak a közös uniós pályázati lehetőségekről. Elemezték a turizmus helyzetét, s felvetették, hogy meg kellene nyitni egy három országot összekötő útvonalat, hogy a turisták felkereshessék Kassa, Ungvár és Tokaj nevezetességeit. Kelet-Szlovákia fővárosának vezetője kifejtette, hajlandóak támogatást nyújtani Ungvárnak a kisvasút felújításához és vonzóbbá tételéhez.

Richard Raši közölte, Kassán jelenleg is zajlik az árvízvédelmi program kivitelezése, melynek keretében sor kerül a vízvezeték-hálózat és a csatornarendszer korszerűsítésére is. Mivel Ungváron is rendkívül aktuális volna e munka elvégzése, a vendég felajánlotta, készítsenek közös pályázatot és projektet. A kassaiak azt is felvetették, hogy Nagymihály önkormányzatának bevonásával összefoghatnának a romák helyzetének javítása érdekében. Nyíregyházával közösen pedig a közbiztonság erősítése és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében készíthetnének közös projekteket.

Forrás:

KISZÓ