Lövöldöztek Dnyipropetrovszk megyében a „Dicsőség Ukrajnának!” köszöntés miatt

Az eset Kamjanszke településen történt vasárnap délután, két ember megsebesült. A gyanú szerint a DIJA párt tagja, Dmitro Jaros személyi testőre használta fegyverét – írja ukrán forrásokra hivatkozva a Kárpátalja hetilap.

A portál a Szobityija helyi kiadvány nyomán jelentette, két férfiből „erős reakciót váltott ki”, hogy a taxisofőr nem akart válaszolni az utasok „Dicsőség Ukrajnának!” köszöntésére, s elhatározták, erővel kényszerítik ki a választ. Szemtanúk elbeszélése szerint két utas hátulról megütötte a gépkocsivezetőt, majd egy segítségükre siető társukkal a taxit kezdték zúzni. Egyikük keresztüllőtte a taxisofőr mindkét lábát.
Röviddel később a helyszínre érkezett több taxis, egyikük szintén megsebesült. A sérülteket kórházba szállították. Az incidens két résztvevőjét előállították, harmadik társuknak sikerült elmenekülnie.

Aszkold Mozsajko, a Pravij Szektor (PSZ) kamjanszkei szervezetének vezetője Facebook-oldalán nyilatkozatot tett közzé, amelyben közölte az előállítottak egyikének nevét, megjegyezve, hogy a férfi nem a PSZ, hanem a Derzsavnicka Inyiciativa Jarosa (Jaros Államisági Kezdeményezése, DIJA) párt tagja, Dmitro Jaros személyi testőre.
A DIJA részéről egyelőre nem kommentálták a történteket.

Forrás:
karpataljalap.net

Kövessen minket a FACEBOOKON, TWITTEREN vagy INSTAGRAMON és mi értesítjük a legfrissebb hírekről!

>>> A KárpátHír legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<